Index Vakbarát Hírportál

Átfagytak, de más sérülésük nem volt a túlélőknek

2019. május 30., csütörtök 08:09 | aznap frissítve

Három fővárosi kórházba vitték a szerda esti, Budapesten történt dunai hajóbaleset sérültjei. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1-nek azt mondta, eddig hét holttestet és hét könnyebb sérültet találtak, de az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott.

Győrfi Pál tudomása szerint a Honvédkórházba, a Szent Imre kórházba és a Merényi Gusztáv kórházba szállították a sérülteket, akik annak köszönhetik életüket, hogy hamar partra kerültek.

A sérültek átfagytak a hideg vízben, de nagyobb traumás sérülést nem találtak rajtuk

- tette hozzá. Állapotuk stabil, de súlyos pszichés megrázkódtatáson mehettek keresztül.

A Duna vize most hideg - 10-15 fokos -, és az áradás miatt nagyon erős a sodrása - mondta a szóvivő, hozzátéve, aki ilyenkor vízbe kerül, az pillanatok alatt kihűlhet. 21 embert keresnek jelenleg is, a szakértők nem fűznek sok reményt ahhoz, hogy további túlélőkre lelnek.

Megírtuk  , szerda este negyed 10-kor felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán Budapesten a Parlamentnél, miután összeütközött egy szállodahajóval. Éjjel fél 1-kor a Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, legalább 7 ember halt meg, 7 embert kórházban ápolnak, 16 másuk utast pedig jelenleg is keresnek. A mentés nagy erőkkel zajlik, a keresést a Duna teljes magyarországi szakaszára kiterjesztették a hatóságok.

A hajószerencsétlenség körülményeiről, továbbá a nehézségekről itt és itt olvashatnak bővebben.

(Címlapkép: Imre Norbert)

Rovatok