Index Vakbarát Hírportál

Közleményben fejezte ki részvétét a Viking River Cruises elnöke

2019. június 4., kedd 09:34

A dunai hajóbalesetben érintett Viking Sigyn szállodahajót üzemeltető Viking River Cruises elnöke, Torstein Hagen közleményt adott ki a múlt szerda este történt tragédiával kapcsolatban. 

„A Viking River Cruises összes munkatársa nevében szeretném őszinte részvétemet kifejezni a dunai hajóbaleset minden érintettjének. Mindannyiunkat mélyen megrendített a tragédia. Imádkozunk a sérültekért és az áldozatokért, és együttérzünk a családtagokkal, barátokkal. Ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a legteljesebb mértékben együttműködünk a magyar hatóságokkal."

A közleményben arról is szó esik, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a folyamatban lévő vizsgálatot.

A hajóval kapcsolatos fejlemény, hogy a dél-koreai külügy az ideiglenes lefoglalását kéri a magyar hatóságoktól. Ez azt jelentené, hogy a Viking Sigynnek vissza kellene térnie Magyarországra, és mindaddig Budapesten maradni, amíg a két ország befejezi a baleset körülményeinek vizsgálatát. 

A Viking Sigyn szerda este ütközött a Hableány sétahajóval, amin a kétfős magyar személyzet mellett harminchárom dél-koreai turista tartózkodott. Hét embert kimentettek a vízből, hét utas holttestét aznap este megtalálták, hétfőn egy áldozat testét Hartánál találták meg, egy másik dél-koreai utas holttestét pedig június 2-án, a Hableány roncsánál.

Rovatok