Index Vakbarát Hírportál

Tarlós felvetett egy sor vitás kérdést Karácsonynak, de nem akar vitázni

2019. szeptember 12., csütörtök 14:52 | aznap frissítve

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje kihívta vitára Tarlós Istvánt. Tarlós István az ATV szerint most azt írta, hogy szerinte egyre nagyobb a káosz a vita körül. Felrója például Karácsonynak, hogy Berki Krisztián is vitázni akar, illetve "Puzsér Róbert is küzd már".

Tarlós bár azt írja, hogy Karácsony "levelenként átlagban háromszor" kettőjük vitáját követeli, közben elengedi a füle mellett a jelenlegi főpolgármester feltételeit: ezekről a feltételekről nem ír, de felrója azt Karácsonynak, hogy "itt és most" akar vitázni, meg hogy „ülve, állva, fekve” akar vitázni, és szerinte Karácsony sorozatosan nem önkormányzati témákat vet fel. 

Karácsony Gergely néhány napja hívta vitázni Tarlóst. Facebook posztjában helyszínnek az Átriumot javasolta, de nyitottnak mutatkozott Tarlós más választására, a város állapotáról, a város jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem ügyében vitázott volna.

Tarlós István azonban azt írta csütörtökön, hogy szerinte Karácsony "szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét".

Azt is felrója Karácsonynak, hogy "civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani", miközben "előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet".

Azt írja, hogy Karácsony a vitáról vitatkozik, ami szerinte "teljesen értelmetlen".

Tarlós István levele végén kijelenti, hogy "a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom", és "amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról" nem kíván tovább kommunikálni.

Rovatok