Index Vakbarát Hírportál

A fideszes államtitkár szerint Karácsony Gergely Budapest meghatározó helyeit sem ismeri

Kampánynapló - 2019.09.30.

2019. szeptember 30., hétfő 17:04 | aznap frissítve

A Fidelitastól Orbán Viktorig a kormánypárt kijelölte legfőbb ellenfelét, és elkezdte alkalmatlannak címkézni Karácsony Gergelyt, ezért korábban egy nagyobb cikkben azt is összeszedtük, hogy mire is mutat rá a Fidesz új kampányszövege.

Kovács Balázs, a Fidesz Magyar önkormányzati képviselője a Pesti Srácok hírportál kamerái előtt úgy nyilatkozott, hogy „Karácsony Gergely alkalmatlansága abban is kimerül, hogy ő arra is alkalmatlan, hogy egyéni vagyonosodás célját szolgáló tevékenységet végezzen.”

Harangozó, az MSZP országgyűlési képviselője ezért Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterhez intézett kérdését. Azt akarta megtudni, hogy „amennyiben az idézett mondatokkal egyetért, kérem, számoljon be arról, hogy melyeket tartja eddigi pályája legnagyobb sikerének a Kovács Balázs által számon kért egyéni vagyonosodás terén!”

A kérdésre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt. Mint írta, a kormánynak nem feladata, hogy minden egyes önkormányzati képviselőjelölt megnyilvánulását kommentálja. Ami viszont a szóban forgó témát illeti: Karácsony Gergely alkalmatlan. Ez pedig szerinte többféle megközelítésben is egyértelmű:

Nem ismeri vagy összekeveri Budapest meghatározó helyeit és intézményeit, és az általa vezetett Zugló komoly problémákkal küzd. Többek között azzal, hogy a jelentős díjak ellenére is veszteséges a parkolási rendszer. Az elmúlt napokban nyilvánosságra került beszélgetés is azt bizonyítja, hogy Karácsony Gergely arra sem képes, hogy megfékezze a baloldali korrupciót Zuglóban.

Alapos munkát végeztek a fideszes polgármester plakátrongálói  

A második kerület több pontján is alapos munkát végeztek a fideszes polgármester, Láng Zsoltnak plakátoló cég munkatársai, akik vasárnap éjjel távolították el és rongálták meg az ellenzéki kihívót reklámozó plakátokat. Olvasónk a Felvinci és Tulipán utca sarkán készítette az alábbi fotókat a közös ellenzéki jelölt, Őrsi Gergely szebb napokat is látott plakátjairól.

Vasárnapig Őrsi plakátja volt ugyanazon a helyen, ahol most már a fideszes van. Csak biztos, ami biztos, a letépés mellett ketté is tépték Őrsi fejét

– írta a fotók mellé. 

A közös ellenzéki jelölt a Facebookon számolt be arról, hogy Láng Zsolt polgármesteri kabinetjének gépjárműveztetője, a vélhetően közalkalmazásban álló sofőr a hivatali, önkormányzati autóval kísérte a fideszes polgármesternek plakátoló cég munkatársait, akikkel megrongálták az ellenzéki kihívót reklámozó hirdetményeket. 

Őrsi személyesen kérte számon az éjszaka plakátportyázó hivatali dolgozót és a társaságában lévőket, akik mindent tagadtak. A sofőr először azt is igyekezett tagadni, hogy a fideszes polgármester beosztottja lenne, de a későbbi rendőri intézkedés során információink szerint mégis elismerte, hogy gépjárművezető, és Őrsiék így azt is bizonyítani tudják, hogy a második kerületi önkormányzat, a polgármesteri kabinet alkalmazásában áll.

Puzsér visszaléptetné Karácsony Gergelyt. Közleményt adott ki Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt. Ebben azt írja, hogy a várost elárasztották a személyét gyalázó hirdetések, a kormány és háztáji ellenzéke egymással versengve vadászik rá.

Tarlós István plakátjain cirkuszi bohóc vagyok, Karácsony Gergely plakátjain báb Orbán zsinegén. Facebook-kampány indult a hiteltelenítésemre – egy tisztázatlan hátterű álhíroldal milliókat költ, hogy minél több idővonalba eljusson a rágalom: a Fidesz kamujelöltje vagyok.

Puzsér közleményében úgy fogalmaz, hogy „Tarlós István városvezetése maga a koncepciótlan, de üzembiztos sodródás, Karácsony Gergely egyik hazugságából a másikba esik, így a rá vonatkozó kritika sportértéke egyre csekélyebb.”

Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy a budapestiek érdekében ne akadályozza tovább Tarlós István leváltását! Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy ne okozzon újabb ötéves fővárosi uralmat az illiberális kurzusnak! Saját politikai megsemmisülésének árát ne Budapest fizesse meg! Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza!

„Tudom, hogy még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje. Most van itt ez a pillanat. Egy kicsiny lépés hátra Karácsony Gergelynek – egy hatalmas lépés előre az ellenzéki többségű Budapestnek” – írja. 

Szeged fideszes polgármesterjelöltje félti a várost a bevándorlóktól. Szeged nem lesz betelepítési célpont – szögezte le Nemesi Pál független polgármesterjelölt hétfőn. Az MTI-hez eljuttatott közleményében Nemesi hangsúlyozta, hogy a szegedieknek joguk van a nyugodt, biztonságos élethez.

Magyarország ugyan megvétózza a bevándorlók betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, de a következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni a bevándorláspárti európai politikusok.

Szeged lehet az első számú betelepítési célpont, amit sem apaként, sem nagyapaként, sem a város ügyeiért küzdő lokálpatriótaként nem fogok eltűrni

– jelentette ki Nemesi Pál.

Botka László szeged polgármestere 2017 májusában a Reuters hírügynökségnek azt mondta, azon lesz, hogy a „kerítés minél gyorsabban lebontható” legyen. Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt nyilatkozta, hogy „Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni” – emlékeztetett Nemesi Pál, aki határozottan elutasítja, egyben mélységesen elítéli Botka László és Martin Schulz gondolatait.

Rovatok