Index Vakbarát Hírportál

Medián: Karácsony utolérte Tarlóst

2019. október 2., szerda 13:28

Fej fej mellett a főpolgármester és legerősebb kihívója: a biztos választók között a statisztikai hibahatáron belülre, 1 százalékra került Karácsony Gergely Tarlós Istvántól a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint, írja a Hvg.hu. Országosan vezet a Fidesz, de Budapesten erősebb az ellenzék.

A HVG megbízásából készített felmérés szerint az ellenzéki pártok összesített eredménye Budapesten jobb a kormánypárténál: a választani tudó biztos szavazók körében nem kevesebb mint 10 százalékpont az ellenzék előnye. Ez még az 500 fős budapesti mintán is jócskán meghaladja a hibahatárt. A fővárosban jelenleg a Momentum a legerősebb ellenzéki párt (a Demokratikus Koalíciót hajszállal megelőzve).

A főpolgármester-jelöltek párharcában Tarlós István és Karácsony Gergely között hibahatáron belülire olvadt a különbség, sőt a választani tudó biztos szavazók körében a kihívó 1 százalékpontnyira megközelítette a hivatalban lévő főpolgármestert, Tarlós 48, Karácsony 47, Puzsér 5 százalékon áll, írja a lap.

Korábbi felmérések:

Rovatok