Index Vakbarát Hírportál

Karácsony: Nem valószínű, hogy lesz népszavazás a stadionépítésekről

2019. október 24., csütörtök 12:25

Az ATV-nek adott interjút szerda este Karácsony Gergely főpolgármester, ahol több fontos témában is kérdezték:

Karácsony az Indexnek adott élő interjújában nevezte nácinak Wass Albertet, amikor a közterek átnevezéséről kérdeztük. Ezen a jobboldalon sokan felháborodtak, ezért a főpolgármester az adásban elnézést kért azoktól, akik esetleg megbántódtak emiatt.

A Liget-projekttel kapcsolatban Karácsony véleménye erősen eltér a kormány álláspontjától, miközben már Orbán Viktor is engedékenyebb hangnemben beszélt a beruházások jövőjéről. A főpolgármester azt is elmondta, hogy a kormány sürgetése miatt nem valószínű, hogy több hónapos előkészülést igénylő népszavazást tartanak a stadionépítések miatt. Azt még elmondta, hogy ami még nem épült meg a Városligetben, azt nem szabad megépíteni, ugyanakkor szerinte vannak pozitív elemei is a projektnek, mint például az új játszótér vagy a parkgondozás.

A Lokálról röviden csak annyit mondott, amit mi is megírtunk, miszerint a felmondási idő több mint 100 nap (180 nap pontosan), ezt kénytelenek lesznek kivárni. A Szabadság téri megszállási emlékműről pedig közölte, hogy „a lelke legmélyéből” nem kedveli, de kitérő választ adott az esetleges elbontását illetően.

A színházi taóval kapcsolatban még hozzátette, hogy még idén elkészül az a koncepció, amelynek köszönhetően a kormány által átalakított támogatási rendszer vesztesei tovább működhetnek. (via 444)

Rovatok