Index Vakbarát Hírportál

A Liget Projektért felelős miniszteri biztos is szeretne együttműködni Karácsony Gergellyel

2019. november 1., péntek 14:54 | aznap frissítve

Baán László a Liget Projektért felelős miniszteri biztos az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert kötik a kampányban elhangzott ígéretek, de „bizakodó a főpolgármesterrel történő együttműködéssel kapcsolatban.”

Báan szerint

az új Petőfi Csarnok helyén épülő Nemzeti Galéria, az egykori Közlekedési Múzeum Magyar Innováció Házává alakítása, illetve az 1952-ben lebontott Városligeti Színház újjáépítése lehet kérdéses.

Ugyanakkor a miniszteri biztos szerint a Liget Projekt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása, amelynek vezérhajója a Nemzeti Galéria lenne. Ez lenne az a zárókő, ami miatt a Ligetre rácsodálkozna a nemzetközi közvélemény, mondta a műsorban Baán László, akinek egyébként tetszett, hogy Karácsony Gergely korábban azt mondta

 „normális csávóként” fogja vezetni a várost.

Az önkormányzati választások után maga Orbán Viktor jelentette ki, hogy nem fognak olyan beruházást befejezni, amit a budapestiek nem akarnak. Ha nem akarják, nem lesz Liget Projekt sem, se kézilabda eb döntő a vele járó csarnoképítéssel, de 2023-as atlétikai világbajnokság. 

A Liget Projekt leállítása azonban közel sem olyan egyszerű.

Ugyan kártérítés nélkül is fel lehetne mondani a Liget-projekt fejlesztéseinek kivitelezési szerződéseit, de az még így is milliárdokba kerülne az államnak.

Rovatok