Index Vakbarát Hírportál

Horváth Csaba levette a napirendről a zuglói parkolás ügyét

2019. november 7., csütörtök 13:31

Az októberben megválasztott MSZP-s polgármester, Horváth Csaba javaslatára a parkolási botrányban érintett cégtől vásárolt volna parkolóautomatát a kerület – csakhogy a zuglói polgármester végül visszavonulót fújt, tudta meg a 24.hu. A lap információit Horváth is megerősítette: elmondta, Zugló képviselő-testülete csak arról szavaz csütörtökön, hogy a kerület elsőként csatlakozzon-e a fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkolóautomatákat bekössék-e a NAV rendszerébe. A parkolási szerződést nem vitatják meg, helyette lakossági konzultációt kezdeményez. 

A 444.hu néhány napja írta meg, hogy Horváth azoktól vesz egy rakás parkolóautomatát Zugló számára, akiket korábban több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítéltek. Kupper Andráshoz kötődik ugyanis a Centrum parkolási birodalom, cégeinek vezetői, 23 személy, jelenleg is a vádlottak padján ül csalás vádjával. A közbeszerzési eljáráson kizárólag Kupper cége, a C-Warer Kft. indulhatott el. Az automaták darabja több mint 2 millió forintba kerül, a javaslat szerint ezekből 76 darabra lenne szükségük, ezzel együtt a parkolóórákat a cég szállítaná, telepítené és helyezné üzemben, majd darabját havi negyvenezer forintért tartaná karban 4 évig. A parkolóórák nem fogadnak el bankkártyát.

A lap cikke után a zuglói polgármester közleményben reagált: ebben azt írta, a zuglói lakosok kérték, hogy bővítsék a parkolási zónákat, ehhez a közbeszerzési eljárás még a Karácsony által vezetett önkormányzat idején zárult le. „Az eljárással szemben kifogást senki nem emelt, az szabályos volt, az a cég pályázott, amely az első körben is megnyerte közbeszerzést, tehát a régi és az új eszközök kompatibilisek egymással. Mellesleg olyan automatákról van szó, amelyeket azonnal be lehet kötni a NAV rendszerébe, ellentétben a budapesti parkolóautomaták többségével. Ennek alapján polgármesterként nekem egy dolgot kell csak vizsgálnom, hogy a zuglóiak érdekét szolgálja-e ennek a szerződésnek a megkötése" – írja Horváth.

Rovatok