Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a fideszes Turcsány László, aki halálos baleset áldozatáról posztolt fotót

2020. január 20., hétfő 13:58 | aznap frissítve

Lemondott minden tisztségéről és a párttagságát is felfüggesztette Turcsány László, a salgótarjáni Fidesz frakcióvezetője, aki múlt héten a salgótarjáni halálos baleset áldozatáról posztolt fotót, írja a 24.hu, miután a salgótarjáni 3100.hu portál megjelentette a politikus közleményét.

Turcsány pénteken kora este az elsők között ért oda egy salgótarjáni halálos cserbenhagyásos gázolás helyszínére. Telefonjával lefotózta az áldozatot, majd kitakarás nélkül közzétette azt a Facebookon. A felháborodás hatására a politikus törölte a posztot. Az Indexnek azt állítottasokkos állapotba került, és azért tette ki a képet, hátha valaki felismeri az áldozatot.  Turcsány László ezután közösségi oldalán is bocsánatot kért tettéért a gyászoló családtól.

A 3100.hu-nak küldött lemondó közleményében a Fidesz salgótarjáni frakcióvezetője ezt írta:

Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait, és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét.

Turcsány már pénteken kiírta a Facebookra, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát, de ez a bejegyzés is eltűnt. A politikus akkor az Indexnek azt mondta: azért szedte le, mert mocskolódás kezdődött a poszt alatt. Hozzátette, hogy  ő „a segítségnyújtás szándékával állt meg, most mégis ő van meghurcolva”. 

Turcsány László 2002-től volt aktív szereplője a helyi közéletnek. A megyeszékhely közgyűlésének 2010-től volt folyamatosan tagja. A testületbe 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben is bekerült. Lemondása következtében a választókerületben időközi választást kell kiírni.

Rovatok