Index Vakbarát Hírportál

Együttérzést és segítséget kér pártjától a kirúgott jobbikos

2020. január 31., péntek 09:05

Öt gyerekkel egyik napról a másikra az utcára tettek egy kilenc évvel ezelőtti hibáért, amiért már többször szankcionáltak, és többször bocsánatot kértem

– írta a Dehir.hu kérdésére Kulcsár Gergely. Ő az a jobbikos politikus, akit a párt új elnöke, Jakab Péter felszólított, hogy adja vissza mandátumát a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben.

A hivatalos indoklás szerint az új vezetésnek a korábbi botrányok miatt nem fér bele, hogy Kulcsár megyei szinten politizáljon. A leghírhedtebb akciója az volt, amikor beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humorosnak szánt levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Később egy belső levelezésben aberrációnak nevezte a homoszexualitást, a holokausztot pedig „kamukausztnak” nevezte, és kétségbe vonta az áldozatok számát.

Kulcsár most együttérzést vár a Jobbik elnökségétől, és hajlandó lemondani a mandátumáról, ha emberként kezelik, és a családját nem hagyják az út szélén.

Ha ezt mégsem tenné meg, akkor független képviselőként tölthetné ki mandátumát, és a Jobbiknak nem lesz frakciója a megyei közgyűlésben.

Rovatok