Index Vakbarát Hírportál

Jávor Berlusconiról szólt, a Fidesz az anyák nevében sértődött meg

2020. február 6., csütörtök 12:27

A nőket és anyákat sértőnek tartja a Fidesz–KDNP budapesti frakciója Jávor Benedek twitteres bejegyzését, amelyben – a párt szerint – a Párbeszéd korábbi EP-képviselője Novák Katalinon gúnyolódott, amikor a Fidesz külügyekért felelős alelnöke Rómában találkozott Silvio Berlusconival. A frakció azt követeli, hogy Karácsony Gergely főpolgármester – akinek megbízásából Jávor Brüsszelben képviseli Budapestet – hívja vissza a politikust. 

„Az ízléstelen, nőket, édesanyákat sértő írás rávilágít, hogy a bukott párbeszédes politikus nem Budapestért dolgozik az Európai Unióban, hanem gyűlölködik” – idézte a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetőjét az MTI. A párt közleménye általánosságban beszél Novák római látogatásáról, nem térve ki rá, hogy Novák az ungabunga partikról is ismert egykori olasz kormányfővel találkozott, akit fiatalkorú prostituáltakkal való kapcsolatért, befolyással való visszaélésért állítottak bíróság elé – igaz, ellentétben az elsőfokú ítélettel, másodfokon felmentették azzal, hogy a marokkói Ruby néven ismert El Mahroug kiskorúságáról nem tudott, és nem volt bizonyítható, hogy a lánynak fizetett a szolgáltatásért. 2014-ben adócsalásért ítélték el, ami miatt idősek otthonában kellett közmunkát végeznie az akkor 76 éves, milliárdos médiavállalkozó-politikusnak. Berlusconi már kilenc éve nem kormányfő, de jelenleg – rangidősként – az EP képviselője, miután pártja 8 százalékot szerzett tavaly májusban.

De mit írt Jávor?

A felmentő ítélettel együtt az azonban nem vita tárgya, hogy voltak Berlusconinál ungabunga partik, ezek egyikén még a végül lemondott cseh kormányfő Mirek Topolánek is részt vett. 

Jávor Benedek ezekre a keresztényi és általános morális meggyőződéssel nem összeegyeztethető partikra utalt bejegyzésében: 

I pray for not mixing up the invitations accidently, so that she finds herself in the heart of a bungabunga party instead of an exchange of views on christian family values.

HU state secretary for family issues Katalin Novak's visit to Silvio Berlusconi.#omg #bungabunga pic.twitter.com/uPceIjrsd7

— Jávor Benedek (@javorbenedek) February 5, 2020

„Imádkozom, hogy nehogy kavarodás legyen a meghívással, nehogy (Novák) véletlenül egy ungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló eszmecsere helyett.”

Miről szól Jávor bejegyzése?

  • 3487
    Arról az ellentmondásról, amely a Berlusconi-féle ungabunga és a Fidesz-KDNP által hangoztatott értékek között feszül
  • 878
    A nők, az anyák és külön Novák Katalin ízléstelen és durva sértegetéséről

„A stílus maga az ember. Ez szégyenletes. És ön az egyike azoknak, akik a nemi megkülönböztetés elleni küzdelem élharcosának tekinti magát” – írta válaszul Jávor bejegyzése alá Novák Katalin.

Hozzászólt a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője is.

Azbej Tristan azzal rótta meg az angolul folyó kommentcsatában Jávort, hogy a keresztény szót angolul nagy c-vel kell írni.

Kétségtelen, Jávor christiant írt, ami lehet, hogy újabb bizonyítéka lesz a kormánynál annak, hogy az ellenzék semmibe veszi a keresztényeket.

A Fidesz–KDNP reakciója összecseng azzal, ahogyan a párt  a DK-s Niedermüller Péter nyilatkozatát fogadta – az erzsébetvárosi polgármester pongyola mondata a Fidesz gyűlöletkampányáról szólt, amely már mindenkit elérhet, aki nem keresztény-heteroszexuális-fehér férfi – és ahogyan azt a karikatúrát kezelte, amelyet Bősz Anett az MLP-elnöke tett ki Facebook-oldalán. A képen Orbán és egy szülőgépként rajzolt nő látható. Ezt a Fidesz és a kormánypárti sajtó az anyák megsértéseként és cigányozásként tálalta, Niedermüllerrel szemben a reakció hangosabb volt: a párt tüntetést szervezett, amelyen a keresztényi érték képviseletében, a gyűlölet ellen kivonuló tüntetők a sajtó több munkatársát inzultálták. Kisebb összetűzés volt a demonstrálók és a jóval kisebb csoportban megjelent, rendőrkordonon túl álló ellentüntetők között. A konfliktusban a kormánypárti tüntetés felől érkező férfit garázdaságért előállították, ahogyan hasonló okból gyanúsított lett Vadhajtások.hu nevű szélsőséges portált működtető B. Zsolt is.

Rovatok