Index Vakbarát Hírportál

Jogszerűen voltak az MTVA székházában az ellenzék képviselői

2020. február 13., csütörtök 13:55

Csütörtökön helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék a  Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét,  amelynek értelmében  2018. december 16-án és 17-én jogszerűen tartózkodtak országgyűlési képviselők az MTVA székházában. A képviselők, akik a követeléseiket szerették volna beolvastatni a köztévében,  akkor azt hangsúlyozták, hogy képviselőként joguk van közpénzből fenntartott intézménybe bemenni, és ott nem akadályozhatják őket a szabad mozgásban. 

A jogerős ítélet kimondja, képviselői jogaikkal éltek, így az óbudai jegyző birtokháborítási határozata érvénytelen és semmis.

A birtokháborítási határozat ellen a Demokratikus Koalíció négy országgyűlési képviselője, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Varju László, valamint hozzájuk csatlakozva az MSZP-s Kunhalmi Ágnes indított pert.

A Demokratikus Koalíció közleményében hangsúlyozta, hogy remélik Varju László ügyében is igazságos döntés születik majd. Varjut korábban azzal vádolták, hogy erőszakosan lépett fel a biztonsági őrök ellen. A DK 2018 decemberében a hivatalos személy elleni erőszak miatt a biztonsági őrök ellen tett feljelentést

Rovatok