Index Vakbarát Hírportál

Az Ortopédiai Klinika a Sebészeti Klinikán működik tovább

2020. április 7., kedd 16:33 | aznap frissítve

A járványügyi helyzet és a koronavírusos betegek ellátására való felkészülés miatt április 7-étől az I. Sz. Sebészeti Klinika épületében működik ideiglenesen az Ortopédiai Klinika fekvőbeteg-ellátása és két járóbeteg ambulanciája – közölte a Semmelweis Egyetem. 

Az Ortopédiai Klinika fekvőbeteg-ellátása és két járóbeteg ambulanciája ideiglenesen az I. Sz. Sebészeti Klinika épületében működik, az áthelyezés április 7-ére lezárult. 

Mindkét klinika az I. Sz. Sebészeti Klinika Üllői úti főbejáratán keresztül (Budapest 1082, Üllői út 78.) közelíthető meg, vagyis itt jöhetnek be az Ortopédiai Klinika betegei is gyalog. Itt történik meg ugyanis az előzetes, koronavírus-gyanút kiszűrő állapotfelmérés és a beléptetés.

A mozgásukban jelentősen korlátozott betegek autóval a Tűzoltókapun (Szigony utca – Apáthy utca sarok) szállíthatók be, esetükben a vírusgyanút kiszűrő felmérés a Központi Betegellátó Épület portáján történik. Ezt követően az összekötő folyosón kísérik át a betegeket a klinika új helyszínére. Az Ortopédiai Klinika az I. Sz. Sebészeti Klinika telefonszámain érhető el a továbbiakban.

A koronavírus-járvány miatt egyik pillanatról a másikra minden átalakult a magyar egészségügyben. A betegek, a kórházi személyzet védelme és a lélegeztetőgép-kapacitások kihasználása érdekében épületeket ürítettek ki, egész osztályokat telepítettek át, és minden szakterületen meghatározták, milyen ellátást lehet elhalasztani. Bővebb cikkünket a témában itt lehet elolvasni

Rovatok