Index Vakbarát Hírportál

Karácsony: Ha a kormány nem hajlandó egyeztetni, akkor egyeztetek másokkal

2020. április 29., szerda 12:11

Az együttműködés helyett megint a politikai támadás volt a fontos a Fidesznek, így értékelte a keddi maratoni parlamenti bizottsági ülést Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Azt írta, "a fideszes képviselők azt tekintik hírnek, amit maguk hazudnak bele a lakájmédiába", "ezerszer cáfolt és mintegy 20 helyreigazítást megalapozó állításokat" próbáltak a fejére olvasni, írja Karácsony. 

A Pesti úti idősek otthonáról azt írta, ez talán a világ legjobban ellenőrzött intézménye, legalább négy kormányzati vizsgálat folyik párhuzamosan. "Elmesélhettem az esetet, hogy miközben az ápolók a szobában az időseket gondozzák, a folyóson összefut a kormányhivatal két különböző csapata, akik egyszerre vizsgálódnak."

Az idősotthonban dolgozó orvos jegyzőkönyvbe is mondta, hogy nem tudja a munkáját rendesen végezni a sok vizsgálótól.

- írta, majd felsorolja, szerinte mit rontott el az állam. Például, hogy a kórházból negatív teszt nélkül küldtek vissza beteget, vagy hogy csak 9 nap múlva értesítették az otthon vezetőit az elrontott tesztekről.

Leírta azt is a posztjában, amit az ülésen is elmondott: az operatív törzs gyakorlatilag nem kommunikál Budapest vezetésével, és hogy a kormány a fővárost követi a védekezésben, a kormány új stratégiája a főváros „régi” tettei, "most már a kormányzati szakértők is a tömeges tesztelést és az arc eltakarásának, a maszk viselésének előírását tartják fontosnak". A keddi levelét is megemlíti újra. 

Azt is írta, hogy továbbra sem kapott tájékoztatást, milyen enyhítések jöhetnek, amik speciálisan Budapestet érintenék, és nincs időpontja annak sem, hogy a kormány mikor fog egyeztetni az önkormányzati szövetségekkel.

"Ha a kormánnyal ez nem is megy, az információk, tapasztalatok, stratégiák megosztásáról ma másokkal tudok egyeztetni. Vidéki városok polgármestereivel tartok ma online beszélgetést, és beszélek ma Bécs és Berlin főpolgármesterével. A tapasztalatokról természetesen beszámolok", zárja a posztját.

Rovatok