Index Vakbarát Hírportál

Fertőzötten is dolgozhattak a tatabányai kórház egészségügyi dolgozói

2020. április 30., csütörtök 21:12 | négy éve frissítve

Koronavírusos tüneteik megjelenése után is napokig dolgoztak a tatabányai kórház munkatársai. Ez is kiderül az országos tisztifőorvos határozatából, melyet Kunetz Zsombor szakorvos, egészségügyi szakértő még szerdán osztott meg a Facebookon, és az RTL Híradó csütörtök esti adásában számolt be róla. 

Müller Cecília április 28-án ebben a határozatban rendelte el a kórház zárlatát. Erről azután döntött, hogy kiderült, 53-an, kórházi dolgozók és betegek fertőződtek meg az intézményben. Elrendelte azt is, hogy a kórház összes dolgozóját hét naponta teszteljék.

A határozat indoklásában azt is írják, hogy több olyan egészségügyi dolgozót is találtak a kórházban, akik

még azután is napokig dolgoztak, hogy már tüneteik voltak.

A kórház a szabályokat figyelmen kívül hagyva nem különített el olyan betegeket, akik szorosan érintkeztek koronavírussal fertőzött más beteggel vagy dolgozóval. A határozatban a járványügyi hatóság szerint többször kellett felhívni a kórház figyelmét a védőfelszerelés, a szájmaszk és a kesztyű használatára.

A kórház zárlata miatt a betegeket más intézményekbe irányítják át.

Még múlt szombaton írtunk arról, hogy a Szent Borbála Kórház egyik dolgozója volt az 41 éves férfi, aki szintén a koronavírus áldozata lett. 

Rovatok