Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Úgy tűnik, mindenről én tehetek

2020. május 7., csütörtök 14:44

A csütörtöki kormányinfó után posztolt egyet a Facebookra Karácsony Gergely főpolgármester. Azt írta, hogy tanulságos volt Gulyás Gergely sajtótájékoztatója, amelyen „a miniszter úr elismerte, hogy a kormányszóvivő korábbi állításaival ellentétben például a budapestiek igenis utazhatnak vidékre”.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton, a kijárási korlátozások lazítását értelmezve még úgy fogalmazott

Fővárosiként és Pest megyei lakosként ezután sem utazhat el senki például a vidéki nyaralójába, de vidéki strandra, vendéglátóhelyekre, állatkertbe és kirándulóhelyekre sem, és alapos indokra van szükség a lakhely elhagyásához.

Ezzel szemben Gulyás úgy tolmácsolta „a kormány világos álláspontját”, hogy Budapestet és Pest megyét is elhagyhatják a lakosok, csak tartsák be a biztonsági szabályokat. A miniszter szerint a főpolgármester változtatta meg az álláspontját.

Úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormány-felhatalmazás ellenére mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is

– kommentálta az elhangzottakat Karácsony.

FRISSÍTÉS 18:00-KOR:

A főpolgármester kora este egy újabb posztban jelezte, hogy levelet írt Gulyás Gergelynek, amelyben adatokat kért a Budapesten elvégzett PCR-tesztek számáról, azok eredményeiről és a koronavírus-kutató akciócsoport elemzéseiről, amit a járvány esetleges visszatérésének esélyeiről készítettek.

Rovatok