Index Vakbarát Hírportál

Kásler elárulta, miért nem kaptak bérkiegészítést az idősotthoni dolgozók és a gyógyszerészek

2020. június 8., hétfő 08:41

„A gyógyszerészek valóban szerepeltek a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de kérdőjellel, ugyanis az ágazat eleve nagyon magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik, ráadásul az üzletek vállalkozási formában szolgáltatnak, és a tulajdonosok közel egyharmada külföldi. A gyógyszertárak egyébként is azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna” – mondta a Demokrata hetilap online verziójának Kásler Miklós miniszter arról, miért maradtak le a gyógyszerészek az egészségügyi dolgozónak járó bruttó félmilliós bérkiegészítésekről.

Kásler szerint a gyógytornászok és az  idősotthoni dolgozók illetve a házi segítségnyújtók azért maradtak ki, mert a munkáltatójuk, egyben fenntartójuk is az illetékes egyház, a vállalkozó, az egyesület, vagy éppen az önkormányzat. „Sajnos így nem tartoznak bele abba a körbe, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozókat öleli fel, noha az ő munkájuk is a járvány idején kifejezetten veszélyes, hála és köszönet illeti őket” – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere múlt hét pénteken jelentette be,  hogy  július 1-jével  kapják meg a  bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat  az egészségügyi dolgozók. Ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint. 

Rovatok