Index Vakbarát Hírportál

Néggyel nőtt az aktív esetek száma, de nincs újabb halálos áldozata a koronavírusnak

2020. június 21., vasárnap 09:07 | aznap frissítve

Vasárnapra újabb 8 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 4094 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt egy napban nincs újabb áldozata a vírusnak, így változatlanul 570 az elhunytak száma, 2589-en pedig már meggyógyultak a betegségből.

Az aktív esetek száma 935 fő, öt nap csökkenés után nőtt vasárnapra néggyel.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. 185 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen, írja a koronavírus kormányzati tájékoztató oldala.

Szombaton öt új beteget regisztráltak, és elhunyt két idős, krónikus beteg.

A veszélyhelyzet megszűnt, és az operatív törzs se tart már naponta sajtótájékoztatót, de Varga Mihály bejelentette, hogy a gazdaság újraindítása érdekében felállítják a gazdaságvédelmi operatív törzset.

Az USA-ban még tombol a járvány, és szombaton Donald Trump nagygyűlést tartott Tulsában. A 19 ezer férőhelyes BOK Centerben mindenkinél testhőmérsékletet mértek, és még az esemény előtt kiderült, hogy a kampánystáb hat tagja koronavírusos.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én. Fotó: Árvai Károly / kormány.hu / MTI)

Rovatok