Index Vakbarát Hírportál

Rácz Zsófia: Ne nézzük le az emojikat!

2020. június 23., kedd 06:57

Azt az elvet próbálom követni, hogy akkor nyilatkozom, ha van miről. Közvetlenül a kinevezésem után csak azért, hogy beszéljek, nem éreztem szükségét annak, hogy interjút adjak, hiába kerestek meg nagyon sok helyről

– mondta a Magyar Nemzetnek Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, akit 22 évesen úgy neveztek ki, hogy nem volt diplomája, és ezért törvényt módosítottak. Később ezt úgy magyarázták, hogy a törvénymódosítás nem érte, hanem a fiatalokért történt.

A kormányközeli lapnak a helyettes államtitkár azt állította, hogy a tőle interjút kérő médiumok nem a terveire voltak kíváncsiak, „hanem abban az időszakban egy jól kommunikálható politikai termék voltam a szemükben, igyekeztek engem felhasználva is alátámasztani egy általuk kitalált történetet. Ebben a játékban nem vettem részt, és a jövőben sem fogok”.

A kérdéseinket továbbra is elolvashatják ebben a cikkben>>>

 A Magyar Nemzetnek többek között arról beszélt, hogy nagyon jó tapasztalatokat szerzett az országos körútja során, a fiatalok hamar és könnyen megnyíltak. Leginkább a lakhatásról beszélgettek. A mamahotel kifejezéssel azért lenne óvatos, mert „nem lehet minden fiatalra rásütni, hogy lusta elköltözni otthonról”.

Arra a kérdésre, hogy fogékonyak-e a fiatalok a politikai, társadalmi témákra, és tényleg csak emojikat használva lehet velük kommunikálni, azt válaszolta:

Ne nézzük le az emojikat! Miért baj az, ha egy fiatal képes kifejezni a véleményét akár egy kis ábrával is? Bizonyos felületek nem az elmélyült beszélgetések terepei, ott nem a hosszan kifejtett álláspontokat kell keresnünk. Ezért is fontosak a személyes találkozások.

Rovatok