Index Vakbarát Hírportál

El a kezekkel a könyvesboltoktól!

2020. október 7., szerda 14:43

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) megelégelte a könyvkereskedők elleni támadásokat, és határozottan kéri: hagyják békén a könyvesboltokat!

Az elmúlt napokban egyre több verbális, és kedd óta már tettleges atrocitás éri a könyvesboltokat, közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) az Indexhez is eljuttatott küldött közleményében. Amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen – írják a bejelentésben. 

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa szeptember végén darálta le nyilvánosan a Meseország mindenkié című kötetet, „homoszexuális propagandának” minősítve azt.

Az eset óta „könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Legutóbb egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott több könyvesbolt bejáratára, az Index korábban erről is beszámolt.

Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés – szögezi le a közlemény, amely kitért arra is, hogy az MKKE türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben.

De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!

Rovatok