Index Vakbarát Hírportál

Ungár Pétert indítja az LMP Szombathelyen

2020. november 4., szerda 14:41

Schmuck Erzsébet társelnöke szombathelyi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az LMP a Vas megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületben Ungár Pétert, a zöldpárt országos elnökségének titkárát indítja jelöltként a 2022-es országgyűlési választáson.

Az LMP társelnöke hangsúlyozta, elkötelezettek abban, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelölt álljon ki a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. Schmuck Erzsébet szerint

az LMP már „jól látja”, hogy melyik választókerületben van esély arra, hogy egy LMP-s politikus legyőzze a kormánypártok jelöltjét.

A társelnök kijelentette:

biztosak abban, hogy Ungár Péter le tudja győzni a választókerület kormánypárti képviselőjét, Hende Csabát a 2022-es választáson.

A sajtótájékoztatón Ungár Péter elmondta: tisztában van azzal, hogy a bejelentésüket milyen kritikák, kommentárok fogják követni.

Szombathely a lelkem számára egy nagyon fontos város, annak ellenére, hogy nem itt születtem

– jelentette ki. Az LMP politikusa szerint Szombathely azt érdemli, hogy a következő képviselője ne hűbérbirtokaként tekintsen a városra és a térségre, hanem egy politikai feladatként, egy térségként, amit képviselni kell. Ugyanakkor hozzátette: az előválasztás legitim eszköz arra, hogy eldöntsék, ki legyen a választókerületben a jelölt.

Lehet, hogy messze nem vagyok egy tökéletes ember. Nagyon sok hibám van. Ugyanakkor egyvalamit biztos beletennék a feladatba, az pedig a munka

– fogalmazott Ungár Péter.

A szombathelyi választókerületben nem csak ő lenne ellenzéki közös jelölt, az exjobbikos Bana Tibor, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke is egyértelműen ringbe szállna 2022-ben, illetve a DK-s Czeglédy Csaba a másik szóba jöhető aspiráns.

2018-ban Németh Ákos indult az LMP színeiben, 1854-en voksoltak rá, míg Hende Csaba 26 086 szavazattal nyert. A második helyet az MSZP–Párbeszéd jelöltje, Nemény András szerezte meg 15 950 szavazattal. A 2019-es őszi önkormányzati választásokon polgármesterként vezeti Szombathelyet.

Ungár Péteren kívül az LMP már több jelöltjét is megnevezte: Csárdi Antalt indítanák újra az V. és I. kerület egy részét, továbbá a Palotanegyedet magában foglaló Belvárosban (Budapesti 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületében), Keresztes László Lórántot, a párt frakcióvezetőjét pedig a részben pécsi székhelyű Baranya megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületben.

Rovatok