Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: A családok legmagasabb szintű védelme a cél

2020. november 11., szerda 09:43 | aznap frissítve

Kedden az ellenzék támogatásával szavazta meg a parlament a rendkívüli jogrend 90 napos hosszabbítását. A törvénnyel a kormány felhatalmazást kapott a koronavírus rendeleti kormányzásra.

Varga Judit a Kossuth Rádióban megköszönte az ellenzéknek, hogy támogatta a javaslatot. Szerinte már tavasszal is meg kellett volna tenniük ezt a lépést.

Veszélyhelyzetben félre kell tenni a napi politikai vitákat, és arra kell koncentrálni, hogy megvédjék az embereket.

90 napra legyenek türelmesek, ne álhírekkel gyengítsék a védekezési intézkedéseket, ne támadják azokat, az a legfontosabb, hogy mindenki a védekezésre koncentráljon

–  kérte az igazságügyi miniszter, aki hozzátette azt is, hogy a legfontosabb cél nem túlterhelni az egészségügyet.

Az egészségügyi dolgozókat kell kímélni. A védekezés a legfontosabb aspektusa: lassítani a járvány terjedését, hogy ne terheljük túl az egészségügyi dolgozókat

– emelte ki.

Az Orbán-kormány beleírja az Alaptörvénybe azt is, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi lehet. A módosítás minden gyermek számára biztosítja a Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, valamint garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

Varga Judit ezzel kapcsolatban azt mondta, további erősítésre volt szükség, hogy a családoknak a legmagasabb szintű védelmet biztosítsák.

Rovatok