Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a BKV-közbeszerzés kivizsgálására

2020. december 15., kedd 11:14

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a BKV-közbeszerzés kivizsgálására – írták Facebook-oldalukon a kormánypártok. Szerintük Karácsony Gergely főpolgármester és a városháza is hallgat az ügyben, ezért van szükség a vizsgálóbizottság felállítására.

Legutóbb pedig Láng Zsolt nyílt levélben tett fel kérdéseket Karácsony Gergelynek. A fideszes politikus a többi között arra várt válaszokat,

A BKV még tavasszal írt ki pályázatot hat darab busz bérlésére. Több cég is jelentkezett rá. Végül a Leisztinger Tamás – aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes élettársa volt – tulajdonában lévő cég, a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte a tendert. Az ügyben korrupció gyanúja merült fel, mint kiderült a cég offshore háttérrel rendelkezhet. Karácsony Gergely közösségi oldalán korábban azt írta, hogy a főváros nem köt szerződést offshore cégekkel.

Néhány napja a BKV azt közölte, hogy a nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. és a BKV Zrt. között október 30-án létrejött egyéves, határozott idejű szerződést felmondták, ami hatályát vesztette, így a BKV nem köt több szerződést a céggel.

Rovatok