Index Vakbarát Hírportál

Operatív törzs: aki előbb regisztrált, előbb kap oltást

2021. január 29., péntek 12:12

A rendelkezésre álló kevés vakcina jelenti a legnagyobb gondot az oltási program végrehajtásában – mondta az operatív törzs pénteki tájékoztatóján György István. Az oltási csoport munkavezetője beszámolt róla, hogy minden megyében oltási munkacsoportok jöttek létre, amelyek koordinálják a munkát.

Eddig 175 ezer ember kapta meg az oltást, a hétvégéig a teljes rendelkezésre álló készletet eloltják – közölte György István. Kiemelte:

Fontos szakaszhoz értünk, lezárjuk a legveszélyeztetettebb csoportok oltását.

Természetesen akik kimaradtak, a későbbiekben kérhetik az oltóanyag beadását – tette hozzá. A következő napokban 1845 intézménybe kell eljutniuk a mobil oltócsoportoknak. Csütörtökön 246 intézményben oltottak, négynél már a második oltást adták be. Nem maradhat eloltatlan vakcina – húzta alá az államtitkár. Utalt a soron kívüli oltásokról megjelent hírekre is: nem fordulhat elő, hogy polgármesterek előzetesen megkapják az oltást

Jövő héten kezdődik a regisztráltak oltása, amiben nagyon számítanak a háziorvosok segítségére.

Az ezzel kapcsolatos feladataikról ma tájékoztatják őket levélben. Átadják nekik a legidősebb regisztráltak listáját, életkori sorrendbe állítják, és az orvosok keresik meg a pácienseket – ismertette György István. Közölte: 5004 olyan háziorvost jelölnek ki, akiknek találniuk kell hat olyan személyt, akik a velük való egyeztetés alapján a megyei oltóponton oltakoznak a Pfizer-vakcinával.

Akik az oltásra jelentkeztek, azokat a regisztráció sorrendjében oltják be.

Rovatok