Index Vakbarát Hírportál

Itt van Budapest oltási terve

2021. február 18., csütörtök 11:50 | aznap frissítve

„Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma, csak akkor növekedik az oltási kedv, ha világosan beszélünk, kiszámíthatóan cselekszünk. Jelenleg pedig nagyon sok múlik azon, bíznak-e az emberek az oltásban, vagy sem” – ezzel a felütéssel hozta nyilvánosságra Karácsony Gergely a közösségi oldalán Budapest hat pontból álló oltási tervét. 

Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a Főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma,...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 18., csütörtök

A főpolgármester bejegyzésében hangsúlyozta: Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással.

„Mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb minél több ember megkaphassa a vakcinát. Ez a megoldás arra, hogy végre kiszabaduljunk a rabságunkból, hogy végre együtt lehessünk, hogy színházba, moziba vagy étterembe mehessünk, hogy kezet foghassunk és megölelhessük egymást” – írta. 

A városvezető posztját úgy zárja: Remélem, együtt tudunk működni a kormánnyal. Az érdekünk közös: minél több embert minél rövidebb idő alatt beoltani.

A magyarországi oltási sorrendről itt írtunk bővebben.

Rovatok