Index Vakbarát Hírportál

Elkaszinózta az elcsalt százezreket a Valentin napi szélhámos

2021. február 19., péntek 09:36

Több százezer forintot lopott egy szabadszállási nőtől egy zalaegerszegi férfi − közölte a rendőrség. A szabadszállási nő egy társkeresőn ismerkedett meg a férfival januárban. Az ismerkedés alatt közeli viszony alakult ki kettejük között, ezért február 12-re egy személyes találkozót beszéltek meg. A férfi elment a nőhöz, hogy együtt töltsék a hétvégét.

A férfi időközben kölcsönkért a nőtől háromszázezer forintot, mert autót akart vásárolni, amit a nő oda is adott neki. A férfi ezután további százezer forintot lopott az 58 éves nőtől, majd Valentin nap reggelén távozott a nő otthonából.

A nő másnap feljelentést tett a rendőrségen. A férfi képe alapján a nyomozók néhány nap alatt megtalálták a szélhámos udvarlót, akit február 17-én csalás és lopás miatt kihallgattak. Az 52 éves zalaegerszegi lakos beismerő vallomást tett, és bevallotta, hogy a pénz nagy részét szinte azonnal elkaszinózta.

A férfi jelenleg szabadlábon védekezik, a rendőrség szerint nem ez volt az első átverése, már korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket.

Rovatok