Index Vakbarát Hírportál

A gördeszkapályánál ütött és szúrt a Deák téri késelés egyik gyanúsítottja

2021. február 23., kedd 12:08

Újabb bűncselekmény elkövetését állapította meg a nyomozó hatóság a Deák téri kettős emberölés három gyanúsítottjának az ügyében, részben ezért is indítványozta a Fővárosi Főügyészség kettőjük letartóztatásának meghosszabbítását további három hónappal. 

A Főügyészség közleménye szerint továbbra is fennáll a megalapozott gyanú, miszerint a két, jelenleg is letartóztatásban lévő férfi részt vett abban a tavaly májusi verekedésben a Deák téren, amiben az egyikük két embert halálra késelt, társa pedig a földön fekvő egyik sértettet többször fejbe rúgta. 

A harmadik gyanúsított, akinek letartóztatását a másodfokú bíróság megszüntette és nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet alá helyezte, jelenlétével támogatta társai cselekedetét. 

A közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a szóban forgó három férfit. A főügyészség tájékoztatása szerint a halálos kimenetelű összetűzés előtt pár órával a Deák téren, a gördeszkapálya mellett az egyikőjük elvett egy hangfalat egy padon alvó férfi mellől.

Ebből szóváltás, majd dulakodás keletkezett, a késsel felfegyverkezett gyanúsított pedig a hangfal tulajdonosát ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta. 

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, a késelő férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre – közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A gyanúsítottak tavaly május 24. óta vannak letartóztatásban, amit legutóbb február 24-ig hosszabbítottak meg. A főügyészség szerint továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

Rovatok