Index Vakbarát Hírportál

Visszakézből cáfolta a rendőrség Dúró Dórát

2021. március 15., hétfő 15:24

Mint megírtuk, Gődény György hívei és a libertáriusok mellett a Mi Hazánk is tiltott demonstrációval ünnepelte március 15-ét. A megmozdulásról Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy egy rendőr állítólag gumibottal gyomorszájon vágta Tanberger Tibort, a radikális tömörülés VI. kerületi elnökét.

A rendőrség közleményben cáfolta Dúró Dóra állításait. Mint írták, az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat alkalmával beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják. Az állítást továbbá sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.

Tanberger Tiborral a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak csak többszöri próbálkozásra sikerült felvenni a kapcsolatot. Mint közölték,

a férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy Dúró Dóra már egyből a 2006. október 23-ai rendőri túlkapásokhoz hasonlította a fenti történetet Facebook-bejegyzésében.

Rovatok