Index Vakbarát Hírportál

Már a tünetek megjelenésekor kérhető a koronavírus elleni gyógyszer

2021. március 31., szerda 14:59

Elengedhetetlen a favipiravir hatóanyagú gyógyszerek potenciális magzat- és májkárosító hatásáról a betegek tájékoztatása, és kötelező a beteg beleegyező nyilatkozatának kitöltése is − közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Mint írják, a tablettát az enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegeknek a háziorvos írja fel, ezzel is elősegítve a betegség könnyebb lefolyását, csökkentve a kórházi kezelésre szorulók számát. A favipiravirtól a tünetek megjelenésétől számított maximum 5−7. napig várhatunk jótékony hatást, ezért

A GYÓGYSZER MIELŐBBI ALKALMAZÁSA ÉRDEKÉBEN NEMCSAK A POZITÍV TESZTTEL IGAZOLT, HANEM A KORONAVÍRUSOS TÜNETEKET MUTATÓ, NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL MEGFERTŐZŐDÖTT BETEGEK ESETÉBEN IS ELKEZDŐDHET A KEZELÉS.

Továbbra is hangsúlyozzák, hogy ne személyesen a betegek keressék fel az orvosukat és a gyógyszertárakat, hiszen az jelentős egészségügyi kockázattal jár. A felírt gyógyszer kiváltásához kérjék egy hozzátartozójuk, ismerősük vagy az önkormányzat segítségét, hiszen tajszám bemondásával is ki lehet váltani a gyógyszert.

Rovatok