Index Vakbarát Hírportál

A Tesco 80 ezer forintos bónusszal mond köszönetet a hőseinek

2021. április 14., szerda 20:04

Nagyszerű munkahely, vagy kormányos nélküli hajó a Tesco? – tettük fel a kérdést egy cikkünk címében március közepén, amikor elkeseredett hangvételű levél érkezett az Index szerkesztőségébe az üzletlánc egyik hipermarket-vezetőjétől. A névtelenségéhez ragaszkodó áruház-igazgató arra kérte lapunkat, hogy osszuk meg a nyilvánossággal állításait, amelyek lényege, hogy a vállalat humánerőforrás-politikája az utóbbi években jelentősen hanyatlott.

Azóta eltelt két hónap, és most a címben feltett kérdésre adott egyfajta válaszként újabb levelet kaptunk, ezúttal két szakszervezeti vezető aláírásával. Eszerint a Tesco Global Áruházak Zrt. megbecsüléssel tekint a munkavállalóira, és a járvány kezdete óta már negyedik alkalommal fizet bónuszt több mint tízezer munkatársának.

A tájékoztatóból az is kiderül, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) nagyra értékeli a munkavállalók Covid–19 idején végzett kimagasló munkáját, és ennek elismeréseként tekint a vállalat által bejelentett bónusz kifizetésére.

Április 14-én ugyanis a Tesco Magyarország HR vezetői tájékoztatást adtak a vállalatnál képviselettel rendelkező szakszervezetek vezetői részére a „Köszönöm” bónusszal kapcsolatban, és a bejelentés értelmében az áruházakban, logisztikai központokban több mint tízezer munkavállaló részesül ebben a juttatásban, vagyis az áruházban, logisztikai központban dolgozók, illetve az úgynevezett WL1 szintű irodai munkatársak egyszeri bruttó 80 000 forint kifizetésben részesülnek.

A KASZ és KDFSZ egyetért az elismeréssel, és úgy fogalmaznak, hogy a kereskedelmi munkavállalók hősként viselkedtek a járványhelyzet idején, hiszen az egészségügyi dolgozókat követően ők találkozhattak a legtöbb vírushordozóval a munkájuk végzésekor.

Amikor az egészségük lehetővé tette, ott voltak az üzletekben, feltöltötték a polcokat és kiszolgálták a vásárlókat, mindent megtéve azért, hogy az embereknek legalább azt a biztonságot meg tudják adni, hogy a mindennapi élethez nélkülözhetetlen termékek beszerzése miatt ne kelljen aggódniuk.

A szakszervezetek maximálisan támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely elismerésben részesíti ezt a példamutató helytállást, és köszönetüket fejezik ki a Tesco Global Áruházak Zrt.-nek, bízva abban, hogy ez az elismerés azt is megerősíti, hogy a vállalat kiszámítható, biztos jövőt biztosít a munkavállalói számára.

Rovatok