Nem kell már sokat aludni, hogy a vendéglátóhelyek újra kinyithassanak. Ezt szeretné elősega Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is elősegíteni, ezért összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását – olvasható a Nébih a portálján.
Ahogy arról az Index is beszámolt hamarosan a vendéglátóhelyek teraszaikon és kerthelyiségeikben reggel 5 óra és este fél 10 között fogadhatják vendégeiket, ám
a Nébih hangsúlyozza, hogy ettől még a koronavírus továbbra is fertőz, bárhol, bármikor újra felbukkanhat, ezért a járvány elleni védekezésre továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani.
A hivatal tájékoztat róla, hogy a friss tájékoztatója azzal a céllal készült el, hogy ehhez a legfontosabb kívánalmakat egy csokorba szedje. Az elvárásokat és ajánlásokat tartalmazó hatósági tájékoztató elérhető a Nébih portál koronavírus aloldalán.