Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely a kormányról: Hát, ez 1-es, leülhet

2021. április 26., hétfő 15:11

Reagált Facebook-oldalán Karácsony Gergely arra az oltások utáni fertőzés és halálozási adatokat tartalmazó táblázatra, amit a kormány még vasárnap hozott nyilvánosságra. A főpolgármester szerint a kormány manipulál és bizalmatlanná akarja tenni a lakosságot a nyugati vakcinákkal szemben.

Karácsony Gergely arról ír, hogy szerinte a kormány nem őszinte, csak a propagandát használva szól a lakossághoz. A táblázat pedig véleménye szerint szakmailag elfogadhatatlan. 

Hát, ez 1-es, leülhet

– kezdte posztját, majd arról ír, hogy mielőtt politizálni kezdett hosszú évekig többek között éppen azt tanította az egyetemen, „miért számít manipulációnak, miért hamis, szakmailag miért elfogadhatatlan olyan táblázat összeállítása, amit a kormány közzétett az egyes vakcinákkal való beoltottság, valamint a megbetegedések és halálozások összefüggéséről”.

Hozzátette, hogy a táblázat szerinte manipulatív, mert a kormány így akarja elérni, hogy az emberek bizalmatlanok legyenek a nyugati vakcinákkal szemben. Karácsony úgy véli, az egész hideg politikai számítás, mert Orbánék csak meg akarnak felelni a „keleti kebelbarátokatnak”. 

Egyébként a városvezető kiért Karikó Katalin véleményére is:

Halljuk hát meg, amikor a mindig szerény és a politikától önmagát szelíden távol tartó Karikó Katalin professzor is felemeli a hangját a tudomány megcsúfolása ellen! Higgyünk a tudósnak, a tények emberének, és ne azoknak, akik már talán maguk sem tudják, mikor mondtak utoljára igazat! A valóság újbóli kormányzati meghajlítása egy újabb érv amellett, hogy a járvány alatt leginkább önmagunkra és egymás józanságára számíthatunk

– fogalmazott, hozzátéve, hogy mindenki vigyázzon magára és ne higgyen a hamis propagandának.

Rovatok