Index Vakbarát Hírportál

Egy DK-s képviselő fél kiló csirkemellt akasztott Orbán Viktor irodájának kilincsére

2021. április 28., szerda 17:18

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője azután látogatott el a miniszterelnök parlamenti irodájához, hogy Tállai András államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta: pótlólagos nyugdíjemelést hajthat végre a kormány a vírushelyzet miatt. Az ellenzéki politikus szerint azonban ezzel csak „kiszúrják” a nyugdíjasok szemét.

A gyáva és gyenge kormány gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnöke pár szár forintos nyugdíjemeléssel próbálja kiszúrni a magyar nyugdíjasok szemét – jelentette ki Varga Zoltán a Parlament folyosóján felvett online sajtótájékoztatóján.

A DK-s politikus szerint a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet.

Tudják mire elég a kilencszáz forint? Fél kiló csirkemellre

 – mondta Varga Zoltán, aki szemléltetésként fel is mutatott egy darab becsomagolt csirkemellet. Hozzátette: azt kívánja, hogy a kormány és Orbán Viktor

egye ezt egy hónapig, de döntse el, hogy meg akarja-e ezt főzni vagy sütni, mert ha gázt vagy bármilyen más energiát használ, akkor köretre már nem lesz pénz.

Varga Zoltán úgy véli, ha a kormány valóban segíteni akart volna, akkor már rég meg kellett volna hallgatnia az ő szavukat, ugyanis a DK tavaly nyáron egyszeri ötvenezer forintos azonnali segélyt kért a nyugdíjasok számára.

A sajtótájékoztatója végén a fél kiló csirkemellt a miniszterelnök parlamenti irodájának kilincsére akasztotta.

A miniszterelnök ezt egye egy hónapig, köret és savanyúság nélkül

– tette hozzá Varga Zoltán.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az infláció a tervezett három százalék helyett 3,6 százalék lehet, ezért a költségvetési törvény módosítása nyomán 0,6 százalékos évközi kiegészítő nyugdíjemelés jöhet. Összességében 26 milliárd forinthoz jut így a két és fél millió hazai nyugdíjas – mondta Tállai András a lapnak.

Rovatok