Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz-KDNP képviselői ezúttal megjelentek a népjóléti bizottság ülésén, csak aztán gyorsan távoztak is

2021. május 13., csütörtök 11:52

Ezúttal is határozatképtelen lett az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen Pintér Sándor belügyminisztert hallgatták volna meg – adta hírül az MTI.

A csütörtöki ülés elején a bizottság határozatképes volt, ezúttal minden képviselő jelen volt, és megjelent a grémium előtt Pintér Sándor belügyminiszter is. A fideszes Selmeczi Gabriella azonban az ülés elején azt követelte a szocialista Korózs Lajostól, hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére.

A képviselő szerint, azzal, hogy Korózs Lajos „kamuvideót gyárt”, és az ellenzék határozati javaslatot nyújt be a keleti vakcinák ellen, az emberek életével játszik, így „méltatlan arra a bizottsági ülésre, ahol Pintér Sándort hallgatják meg”.

A fideszes képviselő ezt nem ügyrendi javaslatként közölte, ezért Korózs Lajos nem vette figyelembe, mire a kormánypárti képviselők elhagyták a termet, a bizottság pedig ezzel határozatképtelenné vált.

Korózs Lajos azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a kormánypárti képviselők „cirkuszt csinálnak a bizottsági ülésből”.

Amikor fontosnak tartják, akkor itt vannak, azonban amikor számukra kellemetlen témát kell tárgyalni, akkor meghiúsítják a bizottság munkáját

 – közölte.

Ez már a második olyan bizottsági ülés lett volna, ahol Pintér Sándor belügyminisztert hallgatták volna meg. Legutóbb – három hete – szintén határozatképtelenség miatt volt kénytelen Korózs Lajos berekeszteni a grémium ülését, akkor sem Pintér Sándor, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

Rovatok