Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté a 99 mozgalomról: 99% Gyurcsány, 1% Karácsony

2021. május 15., szombat 22:13

Új mozgalom indult a baloldalon: 99% Gyurcsány, 1% Karácsony − reagált Karácsony Gergely szombati bejelentése a Fidesz frakcióvezetője, Kocsi Máté közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Karácsony Gergely szombaton jelentette be, hogy elindul miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson. Bár Budapest főpolgármestere régen határozottan elutasította, hogy induljon, most őt tartják számon az ellenzék egyik legesélyesebb jelöltjeként.

A főpolgármester szombati programismertető beszédében jelentette be azt is, hogy „Újra kell egyesíteni Magyarországot” szlogennel hirdetett új mozgalmat. A mozgalom a 99 nevet kapta, amely nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett szeretné végezni a tevékenységét, és a következő hetekben fogja nyilvánosságra hozni a Karácsony-féle programot.

A cél alapvetően a jóvátétel, hogy visszaszolgáltassák mindazt, amit a kiváltságos egy százalék, a hatalom elvett az emberektől, a 99 százaléktól, és hogy újjáépítsék a köztársaságot, helyreállítsák a jogállamot, mert meg kell állítani a fékeit és ellensúlyait vesztett kiváltságos egy százalékot − fogalmazott Karácsony Gergely szombati beszédében.

Rovatok