Index Vakbarát Hírportál

Kalapáccsal ölhették meg Katzenbach Imrét

2021. május 16., vasárnap 07:38

Az orvosszakértő nem tudta megállapítani, hogy mikor és mitől sérült meg az áldozat koponyája − nyilatkozta a Katzenbach-ügyről H. László ügyvédje, Zamecsnik Péter a Blikknek. A lap információi szerint azonban kalapáccsal mérhettek ütést az egykori labdarúgó, Katzenbach Imre fejére.

A jelenleg börtönben ülő H. Attila vallomása és egy tanú beszámolója szól a gyanúsítottak ellen, de megjegyezném azt is, hogy H. Attila egyezség keretében ismerte el végül, hogy közvetítette ügyfelem, H. László megbízását a másik két gyanúsított, Sz. Lajos és L. István felé

− mondta a lapnak az ügyvéd, aki arról is beszélt, hogy H. Attila hat vallomásból kettőben tagadta, hogy köze lenne az egykori labdarúgó halálához. Az utolsó két vallomásban beismerte, hogy ő bujtotta fel társait.

A tanúvallomásban, ami a gyanúsítottak ellen szól, az áll, hogy H. Attila zsarolta az Eclipse vezetőit, és azt mondta, el tud intézni egy bérgyilkosságot, a baranyajenői birtokán az istálló alatt pedig akkora beton van, hogy több ember is elfér benne.

A gyanúsított ügyvédje szerint ez nem elég arra, hogy H. Attilát bűnösnek mondják ki az ügyben.

L. István, az ügy másik gyanúsítottjáról már kiderült, hogy régebben több eljárás is indult. Sz. Lajost is erőszakos természetűnek írták le ismerősei, akik szerint ha tényleg megölték Katzenbach Imrét, akkor csakis a pénz miatt tehették.

Az egykori focista holttestére 11 év után tavaly decemberben találtak rá. Az ügyben három gyanúsítottat állított elő a rendőrség, közülük az egyik az ismert énekes, Curtis testvére.

Rovatok