Index Vakbarát Hírportál

Vajon mi lesz a jövő évi büdzsével? Már reggel összeülnek a képviselők

2021. május 19., szerda 06:35 | aznap frissítve

A parlamenti képviselők szerda reggel 8 órakor kezdik el megtárgyalni a 2022-es költségvetésről szóló kormányzati javaslatot. A vita péntekig, összesen 30 órás időkeretben zajlik – írja az MTI.

A vita Varga Mihály pénzügyminiszter 40 perces nyitóbeszédével kezdődik, amelyet Domokos László, az Állami Számvevőszék és Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnökének 30-30 perces felszólalása követ.

A frakciók vezérszónokai is 30-30 perces beszédeket tarthatnak, amelyek után a képviselők összesen legfeljebb hét és fél órában szólalhatnak fel.

A 2022-es büdzsé általános vitájára csütörtökön 13, pénteken 6 órás időkeret áll rendelkezésre. Varga Mihály a 2022-es költségvetésről korábban azt mondta, hogy a gazdaság újraindítása a leghangsúlyosabb eleme a koronavírus-járvány miatt, emellett kiemelte, hogy a kormány jövőre 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, GDP-arányosan 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett.

Az Országgyűlés kedden a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbításáról szavazott, amelyet végül 128 igennel és 58 nemmel elfogadtak.

Rovatok