Index Vakbarát Hírportál

Századvég: 150 milliós veszteséget jelentenek kerületenként a bérlők tartozásai

2021. május 22., szombat 10:23

Felmérések szerint a fővárosi kerületek szintjén évente 120–150 millió forint veszteséget jelentenek a bérlők által felhalmozott és ki nem fizetett tartozások – jelentette ki a Századvég vezető közgazdásza.

Szakáli István Loránd a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban emiatt az önkormányzati bérlakásállományt fenntarthatatlannak nevezte, hozzátéve, hogy a magyarok többsége amúgy is inkább saját tulajdonú ingatlanra vágyik. 

Az állam pedig akkor cselekszik helyesen, ha a fiatalok ezen törekvéseit a munkahelyek, a foglalkoztatás támogatásán és reális, vállalható terhet jelentő hitelkonstrukciók kialakításán keresztül segíti

– vélekedett a szakember, emlékeztetve arra, hogy a családtámogatási rendszeren belül a családi pótlék emelése a segélyezés irányába tett lépésnek tekinthető, szemben a munkavégzésre alapuló logikával. Az Orbán-kormány által kialakított rendszer lényege az, hogy a demográfiai fordulaton túl a munkaalapú társadalom kialakulását is támogassa. A családi adókedvezményt ugyanis azok tudják igénybe venni, akiknek van adózott jövedelmük - magyarázta.

    

Rovatok