Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára: Orbán Viktor a felelős, amiért a járvány megviselte a bérből és fizetésből élőket

2021. május 28., péntek 14:20

A válságot nem kezelték, segítséget nem adtak. Széles körben elérhető állami bérpótlék Európában egyedül módon csak nálunk nem volt. Majd akiknek mindezt köszönhetjük, annak az embernek, az az ember az állami rádióban, a közpénzből működő propagandában elkezd siránkozni, hogy milyen nehéz az ő élete, és ráadásul épp azoknak a pénzén teszi ezt, akiknek ő maga nem segített − jelentette ki Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldalán közzétett videóban.

A politikus a miniszterelnöknek arra a kijelentésére reagált, amelyet a péntek reggeli rádióinterjújában mondott. Orbán Viktor szerint a járvány megviselte nemcsak a vállalkozásokat, hanem „bennünket, munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk”. A kormányfő hozzátette: „Én is közéjük tartozom.”

Micsoda cinikus mondat, és ebben minden benne van arról, ahogy a fideszes kiváltságos kevesek egyébként Orbánnal az élén gúnyt űznek a tisztességes sokakból

− közölte Dobrev Klára. Az ellenzéki politikus felháborítónak tartja ezt a kijelentést. Mint mondta: a Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a felelős azért, hogy a járvány és a válság megviselte a valóban bérből és fizetésből élőket. Szerintük Orbán Viktor döntött úgy, hogy nem kell segíteni.

Ő mulasztotta el a válságkezelést. Miatta tartunk ott, ahol. Épp ezért nem gúnyolódni kellene a tisztességes sokak megélhetésén, hanem segíteni kellett volna nekik. Talán nem Mészáros Lőrincnek kellett volna milliárdokat adni, hanem az embereknek pótolni a kieső bérüket, bevételüket, megvédeni a munkahelyeiket

− hangsúlyozta a DK-s politikus. Hozzátette: szavai sincsenek arra a képmutatásra, hogy „a miniszterelnök és a luxusban élő holdudvara a bérből és fizetésből élők adóiból urizált tíz évig, és ezek után még siránkozik”. Mint mondta, ennek akarnak véget vetni 2022-ben.

A nap folyamán már több ellenzéki politikus is reagált Orbán Viktor péntek reggeli interjújára. Dobrev Klára mellett kifejtette véleményét Jakab Péter, Fekete-Győr András és Keresztesi László Lóránt is.

Rovatok