Index Vakbarát Hírportál

L. Simon László: Vannak bajok a Velencei Korzóval

2021. június 1., kedd 12:52 | aznap frissítve

Hosszú jogi vitára lehet számítani a Velencei Korzó ügyében, amelyet márciusban kerítéssel vontak körbe – mondta L. Simon László a 168 Órának. A kormánypárti országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben az üzemeltető és az önkormányzat kapcsolata egyre inkább eldurvult. „A Velencei Korzó ügyében elhúzódó jogi vitára számítok” – mondta ezzel kapcsolatban a politikus.

A képviselő szerint a konfliktus azzal kezdődött, hogy Velence önkormányzatának volt egy beruházása, amit leginkább európai uniós pénzből fedeztek, és már a beruházásról való döntéskor hosszú távú üzemeltetési szerződést kötöttek egy helyi vállalkozóval. A kedvezményezett továbbra is a város volt, azonban az üzemeltetésből befolyó bevétel egy magáncégé lett.

A szerződés keretében egyben arra is kötelezték az önkormányzatot, hogy bizonyos szolgáltatásokat ingyen kell nyújtania.

Azóta viszont az üzemeltető cégnél tulajdonosváltás történt, és egy Zala megyei vállalkozó is bekerült a képbe. Elődjével ellentétben ő viszont az ingyenes szolgáltatásokból sokat nem tudott ellátni, ami nem tetszett az önkormányzatnak. Ennek a következménye lett aztán a partszakasz bekerítése és a botrány is.

Ezután a viszony még jobban elmérgesedett, és az üzemeltető „verbálisan támadólag” lépett fel a polgármesterrel szemben. Ezért a város úgy döntött, hogy felbontja szerződését az üzemeltetővel. 

L. Simon László szerint viszont az üzemeltető ebbe azért nem fog belemenni, mert túl sok pénzt forgatott már bele ebbe az üzletbe.

Épp ezért elhúzódó jogi vitára lehet számítani a felek közt – vélte. 

A politikus arra is emlékeztetett, hogy a múlt héten megnyitották a turisztikai évadot a Velencei-tónál. Hozzátette: bízik benne, hogy az idei év kedvezően alakul majd a helyi vendéglátósok, szállásadók számára, viszont a köztisztaság és közbiztonság érdekében fontos lenne, hogy mielőbb tisztázódjon ez a kérdés. 

Rovatok