Index Vakbarát Hírportál

Napi hírösszefoglaló: A gyerekesek visszakaphatják az szja-t, új úti célok a horizonton

2021. június 9., szerda 20:29

GESZTUSÉRTÉK: Mi a kínosabb? A kezdő sípszó előtt térdeplő játékosokat kifütyülő magyar B-közép tegnapi cselekedete az ír–magyar meccs előtt, vagy bevinni a politikát a zöld gyepre, és ily módon elítélni a rasszizmust? Döntsön belátása szerint!

A NAP BEJELENTÉSE: Orbán Viktor a Magyarország újraindul! csúcskonferencián foglalta össze a kormány gazdaságpolitikai alapvetéseit, válságkezelését, céljait. Itt mondta el, hogy ha sikerül elérni a GDP 5,5 százalékos növekedését, javasolni fogja, hogy a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza a 2021-ben befizetett szja-t.

ÚJABB ÚTI CÉLOK: Marokkóval és Albániával bővült az utazható országok listája, ami azt jelenti, hogy immár tizenöt országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről, valamint egymás állampolgárainak beengedéséről. Íme a lista. Figyelem, holnap újabb bejelentés érkezik!

EMBERI TÖRTÉNET: Egy dán szobafestő-terminátor szorongathatja meg az olimpián Kozák Danutát. A trónkövetelőt ráadásul Bakó Zoltán, a földkerekség talán legeredményesebb kajakedzője készíti fel. Figyelem, gigászok harca közeleg! Tudjon meg a készülő csatáról minél többet.

FILMRE KÍVÁNKOZIK: Az FBI saját üzenetküldője csalta lépre az alvilág prominenseit. A bűnözők titkosított kommunikációs eszköznek vélték az ANoM alkalmazást, ahol a kábítószer-kereskedelmet és a gyilkosságot egyaránt a törvény elől bujkálva tervezhették meg. Tévedtek.

BUDAPEST SZEGÉNYEBB: Aszfalt temette maga alá a Clark Ádám téri virágágyást. Önnek hiányozni fog Buda ikonikus virágszigete? Döntsön, miután megnézte a helyszíni szemle során készített felvételünket.

A NAP ELTILTÁSA: A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) fegyelmi bizottsága első fokon egy évre eltiltotta Sidi Pétert, aki a márciusi indiai világkupán a vádak szerint jogosulatlanul tért be Péni István szobájába. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról.

A JÓ ÉLET ITT VAN: Ma az is kiderült, hol a legjobb élni, illetve hol a legrosszabb. Magyarország egyik listán sem szerepel. Nagy meglepetés nincs, Ausztrália és Új-Zéland mindent visz, legalábbis a Guardian felmérése szerint.

Rovatok