Index Vakbarát Hírportál

A szentmisét megelőzően találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral és Áder Jánossal

2021. június 9., szerda 10:34 | aznap frissítve

Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), amiben azt írták, hogy szeptemberben Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

A közleményben azt írták, hogy a pápa

a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más, magas rangú állami vezetőkkel.

Hozzátették: sajnálatosnak tartják, hogy a szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el a médiában. Szerintük ugyanis nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, miszerint a szentatya kizárta volna azt, hogy bárkivel is találkozzon. 

Először a National Catholic Registerben jelent meg egy írás arról, hogy a pápa kihagyná a találkozót a magyar kormány- illetve államfővel. Ezzel összefüggésben azóta már azt is híresztelték, hogy Semjén Zsolt és Erdő Péter a  Vatikánba utaztak, hogy jobb belátásra bírják a szentatyát.

Mindeközben Bencsik András már keresztényellenesnek nevezte a pápát, Bayer Zsolt pedig arra kérte őt, hogy ne is jöjjön Magyarországra, ha nem akar találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal. 

Rovatok