Index Vakbarát Hírportál

A DK, az MSZP és a Párbeszéd 16 közös jelölésről állapodott meg

2021. június 15., kedd 16:12

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd újabb körzetekről állapodott meg az őszi ellenzéki előválasztásra – közölte a DK sajtóirodája.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd újabb körzetekben állapodott meg kölcsönös együttműködésről az őszi ellenzéki előválasztásra.

Az MSZP és a Párbeszéd a DK jelöltjeit támogatja a következő országgyűlési egyéni választókerületekben: Somogy megye 1., Zala 3., Heves 2., Veszprém 2., Békés 3., Somogy 2., Fejér 3. és Fejér 5.

A Demokratikus Koalíció pedig az MSZP–Párbeszéd jelöltjeit támogatja az előválasztáson Szabolcs-Szatmár-Bereg 2., Budapest 10., Borsod-Abaúj-Zemplén 6., Hajdú-Bihar 5., Heves 3., Zala 2., Szabolcs-Szatmár-Bereg 5. és Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületében.

Budapest 10. sz. országgyűlési egyéni választókerületében az MSZP–Párbeszéd Szabó Tímeát indítja az előválasztáson. A DK mellett a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja.

A megállapodást a pártok részéről Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke írta alá. A DK közleménye hozzátette: a legfőbb cél az, hogy a 2022-es választáson a legalkalmasabb jelöltekkel váltsák le a Fidesz-kormányt.

Rovatok