Index Vakbarát Hírportál

Simonka György: Édesanyámat reggel hatkor motozták meg és vetkőztették le

2021. június 22., kedd 07:19

Interjút adott a 24.hu-nak Simonka György fideszes országgyűlési képviselő. A korrupciós bűncselekmények elkövetésével megvádolt politikus többek közt arról beszélt, hogy az Európai Unióhoz fordult mentelmi jogának újbóli felfüggesztése miatt.

Simonka György az interjúban kifejtette, hogy az utóbbi években olyan eljárás alá vonták őket a hatóságok, amilyen alá csak „a legkomolyabb gyilkosokat” szokás. „Heti szinten voltak házkutatások, édesanyámat reggel hatkor motozták meg, levetkőztették, az autista kisfiam perselyét elvitték, a gyerekeimet nem vihettem iskolába, rendőrautóval vitték őket” – idézte fel.

A politikus nem tart attól, hogy börtönbe kell mennie a közeljövőben, mivel „ a  vádiratban az ügyészek által leírt vádak szerintem csak provokációk, és úgy látjuk, hogy idáig az ügyészség tanúi maguk is cáfolták a vádirat tartalmát”. Hozzátette azt is, hogy az ügye szerint nem áll rosszul, a vádirat az utóbbi időben csak gyengült. 

Arra a kérdésre, hogy bűnösnek érzi-e magát, nemmel válaszolt a politikus.

Sok mindent elkövettem, én sem vagyok szent, de ami a vádiratban áll, azt nem.

– mondta.

A politikus azt is felidézte, hogy a közelmúltban négyszemközt találkozott Orbán Viktorral is.

Miniszterelnök úr mindig kérdezgeti, hogy hol tart az ügyem, én pedig egy kicsit kételkedve fogadom, hogy ő kevesebbet tud róla, mint én. De mindig elmondom az aktuális állást.

– mondta. 

Arra vonatkozóan, hogy Kövér László miért kérte el őt legutóbbi tárgyalásáról, azt mondta, hogy szükség volt a jelenlétére a kétharmados szavazások miatt. „Az ország egészét érintő ügyek maradhattak volna el, ami a jelenlegi krízishelyzetben senkinek sem lehet érdeke” – fogalmazott Simonka György. 

Kifejtette azt is, hogy szerinte a hatóságok igazságtalanul jártak el vele szemben. 

Húszan jöttek házkutatást tartani, mintha Magda Marinkót kellene letartóztatni, és az ügyész mindjárt azzal kezdte, hogy nagyon figyeljenek oda rám, mert ő azt szeretné, ha Simonka György húsz évet kapna

– mondta, majd hozzátette: szerinte az ügyészeket az motiválja, hogy jövőre kormányváltás lehet és „aki egy fideszes politikust le tud vadászni, az jó pozícióba fog kerülni”.

– fogalmazott. 

Rovatok