Index Vakbarát Hírportál

Mindent vitt a vihar, erdő lángolt villámcsapástól, 30 centiméteres víz öntötte el a házat

2021. június 26., szombat 09:01

Villanyvezetékekre, épületekre, utakra dőlt fák, villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők jelzik a vihar útját az ország főként déli-délnyugati részén, különösen a Balaton környékén, Somogy megyében, Veszprém megyében és Zala megyében – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményében.

Mint írják, a legtöbb bejelentés eddig Ságvárról érkezett, ahol a Sport utcában tarolt a vihar, több helyen fák dőltek ki, villanyvezetékre, az útra és háztetőkre. Hasonlóan jártak a város Újtelep és Jókai utcai részén is, ahonnan számos helyről kérték a tűzoltók segítségét az útra dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel visszavonta a harmadfokú figyelmeztetést, a legtöbb megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes a várható viharok miatt. Előrejelzésükben azt írják, ma gomolyfelhős, napos időre van kilátás, főként az ország északkeleti, keleti felén-harmadán valószínű zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés is kísérhet.

Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható, míg késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

(Borítókép: Villámlás és viharfelhők az erdélyi Csíkrákos felett 2021. június 26-án. Fotó: Kiss Gábor / MTI)

Rovatok