Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Momentum exfideszes, exjobbikos elnökségi tagja

2021. június 30., szerda 20:13

Körömi Attila, a Momentum elnökségi tagja kedden lemondott tisztségéről – közölte a párt. A tavaly júniusi tisztújításon szavazták be a vezetőségbe, korábban a Fideszt és a Jobbikot is megjárta.

Körömi Attila a Momentumban betöltött elnökségi tagsága mellett az elmúlt egy évben teljes állásban dolgozott civil szakmájában is, pedagógusként, ami sokszor nehézségeket okozott. Az elmúlt év tapasztalatai alapján és a kampány élesedésével növekvő terhelés tükrében hozta meg Körömi ezt a döntést, mely segíti abban, hogy hivatását a jövőben is megfelelő odafigyeléssel végezhesse – olvasható a Momentum közleményében.

Hozzátették, hogy lemondásától függetlenül Körömi Attila továbbra is aktív tagja marad a Momentum közösségének, erős pécsi kötődése révén pedig várhatóan a civil munkája melletti szabadidejét leginkább a helyi politikára, a helyi közösség támogatására fordítja majd. Körömi Attila lemondását az elnökség tudomásul vette.

Körömi Attila a rendszerváltás idején lépett be a Fideszbe, 1990-től 2002-ig pécsi közgyűlési, 1998 és 2006 között pedig országgyűlési képviselő volt. A Fideszből a Jobbikba vezetett az útja, ahol úgy érezte, fogadókészségre talál a Polgári Magyarország gondolata.

Az én útkeresésem a Polgári Magyarországról szólt. Sohasem egy politikai terméknek tekintettem, hanem a mai napig hiszek benne, ez is fájt nagyon, amikor a Fidesz ezt elengedte

– fogalmazott korábban Köröm Attila az Indexnek.

A Jobbikból való távozása után otthagyta a politikát, és csak a Momentum színre lépésével tért vissza. Állítása szerint megtetszett neki, hogy a momentumosok politikai kultúraváltást hirdettek, a jobb-és baloldal meghaladását.

A Momentum tavaly júniusi tisztújítása után nem mindenkinek tetszett, hogy egy volt fideszes, illetve jobbikos került az ellenzéki párt elnökségébe. Körömi Attila akkor ezekre az aggodalmakra reagálva úgy fogalmazott: érti a helyzetet, mindenki nagyon vigyázni akar arra, hogy a Momentum tartsa azt az irányt, amit meghirdetett.

Polgári demokrata politikusként fontosnak tartom, hogy a Momentum a centrumban maradjon. Nekem nincs is jelentősége, hogy a centrum jobb- vagy baloldalán fogalmazza meg inkább magát

– jelentette ki a veterán politikus.

Rovatok