Index Vakbarát Hírportál

Válasz a vakcinakérdésre, nagy bejelentés az MNB-től

2021. július 6., kedd 20:36

Meddig védenek a vakcinák? Milyen hitelt jelentett be a Magyar Nemzeti Bank? Mennyi támogatást kap a budapesti egészségügy? Hogyan szerepelt a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörében? Ezekről írtunk ma az Indexen.

FEMINA. Arzénnal mérgezett tortát küldött a férjének: Marie Lafarge az első, akit toxikológiai vizsgálat alapján csuktak le. 1840-ben egy különös per rázta meg a francia közvéleményt. A vádlottat azzal gyanúsították, hogy arzénnal mérgezte meg a férjét, még toxikológiai vizsgálatot is végeztek a bizonyítás érdekében. Sokan így is hittek Marie Lafarge ártatlanságában. A történetről a Femina írt bővebben.

DÍVÁNY. Pedofilvita: Kit is fognak megbüntetni? És a gyereknek ki segít? A nem hivatalosan pedofiltörvénynek nevezett, nagy vihart kavart törvénymódosítás „járulékos” áldozatai azok a gyerekek, akiknek a védelmére hivatkozva a törvényt jóváhagyták. A törvénynek mind az elnevezése, mind az utolsó percben beleszuszakolt, homoszexualitással kapcsolatos, jogilag is kérdéses utalásai amellett, hogy félrevezetőek, ténylegesen elvonják a figyelmet arról, hogy a gyerekek nagyon is védelemre szorulnak, hogy az ilyen szexuális bűncselekményekben lefolytatott eljárások minőségén bőven van mit javítani, és hogy a megelőzés lehetőségei mennyire kihasználatlanok Magyarországon. A Dívány cikkében erről olvashatunk.

TOTALCAR. Nem tudjuk, hogy akad-e még autógyártó, amelynél elérhető gyári kiegészítő a CD lejátszós hifi, de a többség már legalább öt éve lemondott róla. A General Motors egy kicsit lassabban reagált: a Chevrolet Express és a GMC Savana típusok – két, lényegében ugyanolyan, régi vágású kisbusz – csak a következő modellévvel, azaz az idén ősszel veszítik el a gyári CD lejátszót. Részletek a Totalcar írásában.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.

Rovatok