Index Vakbarát Hírportál

Személyre szabott oltási akciót indít a kormány

2021. július 7., szerda 18:23

Az Európai Parlament mai ülésén a melegellenes pedofiltörvény is a témák között szerepelt, a vitáról itt számoltunk be élő, szöveges közvetítésünkben.

Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón úgy jellemezte az ott elhangzottakat, hogy példátlan kampány indult Magyarország ellen.

Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk az óvodákba és iskolákba, mi erre nem vagyunk hajlandók

– hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy Magyarország mindenki emberi méltóságát tiszteletben tartja, és a kormánynak nincs dolga azzal, hogy felnőttként ki milyen életet él, ha a jogszabályokat betartja.

A gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos.

Azt is kifejtette, hogy a gyermekvédelem állami kötelezettség, ezt nem csupán az Alaptörvény határozza meg, hanem az EU alapjogi chartájában is az szerepel, hogy a gyermekek nevelésének feladata elsődlegesen a szülők kötelezettsége, és nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

A Politico értesülései szerint az Európai Bizottság nem akarja támogatni annak a 7,2 milliárd eurónak a folyósítását, amelyet Magyarország a 750 milliárd eurós gazdasági helyreállítási alapból (RRF) igényelt.

Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy hónapok óta folynak a tárgyalások, és bár igaz, hogy az elmúlt két-három hétben már lezárt területeken is abszurd követelésekkel állt elő a bizottság, de az, hogy elutasították volna a tervet vagy ne lennének folyamatosak a tárgyalások, valótlan állítás.

Új oltási akciót indítanak

Jó eséllyel lesz negyedik hulláma a koronavírusnak, de Gulyás Gergely járványügyi modellekre hivatkozva közölte, hogy a második hullám csúcsát sem fogjuk elérni, főleg nem a harmadikét.

A hatvan évnél idősebb, oltatlan emberek körében indítanak akciót, őket személyre szabottan a háziorvosok keresik az oltás lehetőségével. A szakemberek szerint a delta-variáns ellen is hatékonyak az itthon használt oltóanyagok.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, egyre több olyan kínai vakcinával oltott van, akinél nem mutatható ki a koronavírus elleni antitest jelenléte. A kormány a harmadik oltás kérdésével akkor foglalkozik, ha a szakértői jelentések indokolttá teszik.

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett az építőanyagok áremelkedésével összefüggésben, ezekről külön anyagban számoltunk be.

(Borítókép: Egy  asszisztens beolt egy szoptatós kismamát a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcina második adagjával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. június 11-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok