Index Vakbarát Hírportál

Új süteménnyel köszönthetik Ferenc pápát Budapesten

2021. július 21., szerda 13:48

Új sütemény született a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére. Karl Zsolt cukrászmester pozsonyi tésztába csomagolt gazdag, gyümölcsös töltelékkel készült édessége nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület pályázatát − közölte a szervezet.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a zsűri úgy látja, hogy a sütemény jól ötvözte a magyar cukrászhagyományokat a Bibliában is megjelenő alapanyagokkal. A narancsos ízvilág mellett megjelenik a mandula, a füge, a datolya, a szilva, a sárgabarack és a méz is.

A katolikus világesemény tiszteletére a Magyar Cukrász Ipartestület Vojtek Éva ötletgazda kezdeményezésére hirdetett pályázatot. A pályázóknak számos kritérium szerint kellett a süteményüket megtervezniük, az egyik legfőbb ezek közül az volt, hogy a termék jellegzetes, meghatározó ízének kialakításában olyan alapanyagokat használjanak a cukrászok, amelyek a Bibliában is megjelennek. Ügyelniük kellett a szakembereknek arra is, hogy alkotásuk a rendezvény jellege miatt egyenként csomagolható és hűtés nélkül is tárolható legyen.

A 2020 őszéről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. Magyarország 1938 után másodszor ad majd otthont az eseménynek, melyen Ferenc pápa is részt vesz.

Rovatok