Index Vakbarát Hírportál

Ez a balatoni strand kapja a keresztségben a Hosszú Katinka nevet

2021. július 30., péntek 12:07

Úgy gondoljuk, mindnyájan köszönettel tartozunk Hosszú Katinkának az elmúlt évek sportsikereiért, ezért szeretnénk, ha most is érezné a közönség szeretetét − nyilatkozta Lobenwein Norbert, a Mol Nagyon Balaton alapítója a Blikknek. Hozzátette: 

az idei STRAND fesztivál balatonvilágosi strandját Hosszú Katinkáról nevezik el.

A fesztivált idén augusztus 18-tól tíz napig tart majd, ám idén Zamárdi helyett a balatonvilágosi strandon rendezik meg. A szervezők szerint az idei rendezvény sokkal kisebb, kedvesebb és családiasabb lesz, mint az előző években. 

A sok-sok koncert és szabadidős program mellett mindig nagy hangsúlyt fektetünk a STRAND Fesztivál üzeneteire is. Minden évben vannak olyan társadalmi célú ügyek, amelyekre igyekszünk a közönség figyelmét irányítani. A mostani döntésünk tisztelgés Hosszú Katinka és az ő pályafutása előtt, hiszen úgy gondoljuk, mindnyájan köszönettel tartozunk neki az elmúlt évek sportsikereiért, s szeretnénk, ha most is érezné a közönség szeretetét

− mondta Lobenwein Norbert, aki hozzátette, hogy bemutatják majd az úszónő pályafutásának fontosabb állomásait is.

Hosszú Katinka az utolsó pillanatban lépett vissza a 200 méteres pillangóúszástól az idén megrendezett tokiói olimpián. A többszörös olimpiai- világ- és Európa-bajnok úszót a döntése miatt több rajongója is hevesen bírálta. Hosszú Katinka nem sokkal később közösségi oldalán szólalt meg az ügyben, mint írta: a jelenlegi helyzetet is ugyanolyan méltósággal kezeli, mint az érmekkel teli időszakot. 

Rovatok